Biała kiełbasa pieczona w czerwonej cebuli i piwie

0
305
Biała kiełbasa pieczona w czerwonej cebuli i piwie. fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

Wyśmienita, biała kiełbasa pieczona w czerwonej cebuli i piwie, to idealna alternatywa dla tych, którzy nie mają możliwości rozpalenia grilla.

REKLAMA

1 kg białej kiełbasy parzonej
4 czerwone cebule
2 łyżki octu balsamicznego
suszony tymianek, 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
Szklanka ciemnego piwa
1 łyżka masła klarowanego
pieprz, sól

Na każdej kiełbasie robimy nacięcia nożem, posypujemy ulubionymi przyprawami (tymianek, majeranek, sól, pieprz, papryka, czosnek). Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę, odwracamy na drugą stronę i smażymy do zrumienienia. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule obieramy, kroimy w paski, podsmażamy na patelni, na której smażyły się kiełbasy, dodajemy ocet balsamiczny i chwilę dusimy. Przekładamy do kiełbas. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Kiełbasy z cebulą zalewamy piwem i pieczemy około 40 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o