Chłodnik ogórkowy po turecku

0
29
Chłodnik ogórkowy po turecku
Chłodnik ogórkowy po turecku. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

3 ogórki
pęczek koperku
kilka listków mięty
2 szklanki jogurtu greckiego
szklanka wody
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól, pieprz,
olej lniany

REKLAMA

Ogórki obieramy, siekamy w drobną kostkę, wrzucamy do garnka i doprawiamy solą. Dodajemy jogurt i wodę. Mieszamy. Dodajemy posiekany koperek, pokrojone drobno ząbki czosnku, miętę i posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy. Po schłodzeniu wylewamy na talerze i polewamy kilkoma kroplami oleju lnianego.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o