REKLAMA
1 bagietka
250 g sera mozzarella
mały słoiczek czarnych oliwek
10 pomidorków koktajlowych
oliwa z oliwy (może być bazyliowa lub z oregano)
REKLAMA
Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Mozzarellę kroimy w paski, oliwki przekrawamy na pół. Bagietkę przecinamy na trzy równe części i każdą kroimy wzdłuż. Smarujemy ją oliwą z oliwek. W piekarniku nagrzanym do 200 C pokrojone bagietki (przeciętą stroną do dołu), pieczemy około 6 minut. Po wyjęciu, na każdą bagietkę nakładamy pomidorki, mozzarellę i oliwki (ja jeszcze dodałam filety z sardeli anchois). Tak przygotowane zapiekanki skrapiamy oliwą i wkładamy ponownie do piekarnika na około 6 -7 minut. Zapiekanki w taki sam sposób możemy przygotować na grillu.
REKLAMA
Dodaj komentarz