Francuskie quiche z grzybami

0
10
Francuskie quiche z grzybami
Francuskie quiche z grzybami. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

ciasto francuskie 1 opakowanie
garść mieszanych grzybów (kurki, borowiki, podgrzybki)
cebula
2 jajka
½ szklanki śmietanki kremówki
½ szklanki startego sera cheddar
sól i pieprz
kmin rzymski
suszone oregano oraz tymianek

REKLAMA

Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy grzyby, doprawiamy solą, pieprzem i kminem rzymskim. Dusimy całość około 5 minut. W misce mieszamy dokładnie jajka ze śmietanką oraz startym serem, doprawiamy do smaku solą oraz oregano i tymiankiem. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim płat ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok. 12 minut. Na podpieczone ciasto nakładamy farsz grzybowy i zalewamy go śmietanką z jajkami oraz serem. Pieczemy kolejne 20 minut w 180 C.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o