Hummus z ciecierzycy

1
341
Hummus z ciecierzycy. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

1 puszka ciecierzycy,
1 czerwona papryka,
1 mały gęsty jogurt,
½ łyżeczki kminu rzymskiego,
odrobina ostrej papryki w proszku,
sól

REKLAMA

Do miski wkładamy odsączoną ciecierzycę, upieczoną w piekarniku (ok. 30 min – 200 C), obraną ze skórki czerwoną paprykę oraz jogurt. Wszystkie składniki miksujemy, dodajemy kmin rzymski, ostrą paprykę i sól i jeszcze chwilę miksujemy. Polewamy oliwą.

REKLAMA

1
Dodaj komentarz

1 Liczba komentarzy
0 Odpowiedzi
0 Obserwują
 
Komentarze z największą ilością reakcji
Najbardziej negatywny komentarz
1 Autorzy komentarzy
  Ustaw powiadomienia  
NAJNOWSZE NAJSTARSZE NAJWYŻEJ OCENIANE
Powiadom o
Agamic

Mniam ,lubię humus ,jutro wypróbuję