Kebabczicze po turecku

0
38
Kebabczicze po turecku
Kebabczicze po turecku. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

600 gram mielonego mięsa (wołowego lub jagnięcego)
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki bułki tartej
½ łyżeczki kminu rzymskiego
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
jajko,
½ łyżeczki ostrej mielonej papryki
sól i pieprz

REKLAMA

Mięso wkładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, jajko, kmin rzymski, paprykę, pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Całość wyrabiamy na gładką masę. Z masy formujemy małe kiełbaski i smażymy na grillu. Możemy je również uprzednio nabić na patyczki do szaszłyków i dopiero grillować. Podajemy z frytkami oraz jogurtem.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o