Kolorowa bułka z awokado

bułka z awokado
Bułka z awokado. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata

2 bułki lub bajgle,
sos czosnkowy,
awokado,
ogórek,
szczypiorek,
2 jajka,
sok z cytryny,
sól, pieprz

Awokado obieramy i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie smażymy jajko na oliwie bądź maśle, tak aby żółtko było półpłynne. Bułki przekrawamy na pół, obsmażamy na patelni do zrumienienia. Spód każdej z nich smarujemy sosem czosnkowym. Kładziemy po kilka plasterków obranego ze skórki ogórka, solimy. Następnie dodajemy jajko sadzone, plasterki awokado i posypujemy szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy drugą połową bułki.

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o