Leczo węgierskie

0
23
Leczo
Leczo. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

czerwona, żółta i zielona papryka
2 pomidory
cebula,
2 łyżki smalcu
6-7 cienkich kiełbasek (typu frankfurerki)
słodka wędzona papryka w proszku
ostra papryka w proszku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

REKLAMA

W garnku na rozgrzanym smalcu smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy pokrojone w paski papryki i smażymy około 10 minut. Dodajemy po 1 łyżeczce papryki w proszku, zarówno ostrej jak i słodkiej oraz koncentrat pomidorowy i mieszamy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i dusimy. Możemy wlać odrobinę wody lub wywaru jarzynowego. Całość dusimy, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze około 15 minut. Leczo podajemy z jasnym pieczywem.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o