Musakka po turecku

0
34
Musakka po turecku
Musakka po turecku. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

kalafior
cebula
250 g mielonego mięsa wołowego
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
ser typu bałkańskiego
szczypiorek
3 łyżki jogurtu greckiego
sól i pieprz

REKLAMA

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy mielone mięso oraz przecier pomidorowy. Smażymy około 5 minut. Podlewamy odrobiną wody, aby mięso się nie przypaliło. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso z cebulą oraz kalafior. Posypujemy serem bałkańskim i pieczemy w 200 C około 20 minut. Przed podaniem polewamy jogurtem i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o