Pieczarki po hiszpańsku

0
10
Pieczarki po hiszpańsku
Pieczarki po hiszpańsku. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

500 g drobnych pieczarek
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
cebula
pęczek natki pietruszki lub kolendry
sól i pieprz
sok z cytryny

REKLAMA

Pieczarki obieramy ze skórki, odcinamy nóżki i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek i lekko podsmażamy. Dodajemy pieczarki, solimy i doprawiamy pieprzem. Dusimy ok. 5-7 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki lub świeżą kolendrą.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o