Rafaello

0
87
Rafaello
Propozycja podania | fot. Kamila Neminarz
REKLAMA

Składniki:

• 1 szklanka kaszy jaglanej
• 1 szklanka wody
• 1 szklanka mleka kokosowego
• ⅔ szklanki wiórków kokosowych
• 3 łyżki miodu

Wykonanie:

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni (do momentu uzyskania złocistego koloru).Prażoną kaszę łączymy z mlekiem kokosowym, wodą oraz ⅓ szklanki wiórków kokosowych i gotujemy około 20 minut na niewielkim ogniu. (Co jakiś czas można delikatnie przemieszać.) Gdy lekko przestygnie umieszczamy ją w misce, dodajemy miód i chwile blendujemy. Z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki. Na końcu kulki obtaczamy w pozostałych w wiórkach kokosowych.

REKLAMA
Ustaw powiadomienia
Powiadom o
0 komentarzy
Opinie w treści
Zobacz wszystkie komentarze