Róże karnawałowe

0
277
Róże karnawałowe, propozycja podania | fot. Monika Smoleń

Chrupiące Róże karnawałowe to idealny pomysł na smaczny wypiek, który możemy przygotować nie tylko w okresie karnawału.

Składniki
400 g mąki,
200 g śmietany 18%
6 żółtek
2 łyżki spirytusu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki cukru
1 /2 kostki masła

To wszystko wyrobić i wyciąć 3 szt. różnej wielkości koła i ponacinać. Środek kół posmarować białkiem i przycisnąć palcem, żeby części się dobrze skleiły i upiec na głębokim oleju w temperaturze 170 st. Posypać cukrem pudrem. W środek włożyć dżem lub powiodło.

Przepis autorstwa Moniki Smoleń został nagrodzony w konkursie TEMI na facebooku. Gratulujemy!

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o