Zapiekanka z młodych warzyw

0
93
Zapiekanka z warzyw
Zapiekanka z młodych warzyw. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

5 ziemniaków,
2 małe cukinie,
2 pomidory,
salami w plastrach – 10 plastrów,
½ szklanki śmietanki do sosów,
2 jajka,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa

REKLAMA

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, następnie gotujemy w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Cukinię obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory również kroimy w plastry. Śmietankę mieszamy z jajkami, dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry ziemniaków, polewamy połową sosu. Układamy plastry cukinii, na przemian z plastrami salami i pomidorów. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 C.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o