Zupa krem z bobu z wędzonym łososiem

Zupa krem z bobu z wędzonym łososiem | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

750 g bobu
1 litr bulionu warzywnego
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
ząbek czosnku
wędzony łosoś (płat)
sól i biały pieprz do smaku

REKLAMA

Bób gotujemy przez około 15 minut w osolonej wodzie, następnie obieramy. W garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Wlewamy bulion, dodajemy umyte, obrane i pokrojone w plastry warzywa oraz bób. Gotujemy około pół godziny. Zdejmujemy garnek z ognia, zupę miksujemy, doprawiamy solą oraz białym pieprzem. Zupę dekorujemy na talerzach plasterkami wędzonego łososia.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o