Zupa krem z czerwonej fasoli ze smażoną kiełbasą

Zupa krem z czerwonej fasoli ze smażoną kiełbasą. Propozycja podania - fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

1 puszka czerwonej fasoli
1 laska kiełbasy jałowcowej
3 ziemniaki, 2 marchewki
1 pietruszka
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
½ łyżeczki czerwonej
papryki w proszku
oregano, majeranek
natka pietruszki
sól i pieprz
1 l wody

REKLAMA

Warzywa kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie w garnku, dodajemy wodę, czerwoną fasolę, paprykę w proszku i zioła. Gotujemy około 40 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i wraz z czosnkiem podsmażamy na patelni. Zupę miksujemy, wylewamy na talerze i dodajemy podsmażoną kiełbasę.
Przybieramy natką pietruszki.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o