Zupa krem z pomidorów z mozzarellą

0
53
zupa-krem
Zupa krem z pomidorów z mozarellą. Propozycja podania | fot. Anna Zych-Zagata
REKLAMA

4 duże dojrzałe pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka brązowego cukru
świeża bazylia
świeży tymianek
1 kulka mozzarelli
sól i pieprz

REKLAMA

Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek, dodajemy obrane ze skórki drobno pokrojone pomidory. Mieszamy. Następnie dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Chwilę dusimy. Następnie wlewamy 2 szklanki wody bądź wywaru jarzynowego, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy zioła i gotujemy około 40 minut. Następnie zupę blendujemy. Podajemy w przezroczystych miseczkach, nakładając na wierzch zupy plastry mozzarelli i ozdabiając listkami bazylii.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o