Zupa z młodej kapusty z pomidorkami

0
132
Zupa z kapusty
Zupa z młodej kapusty. Propozycja podania | fot. Anna Zych - Zagata
REKLAMA

1 i ½ litra wody
½ główki młodej kapusty
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 por
pomidorki cherry
3 ziarna ziela angielskiego
2 listki laurowe
pęczek natki pietruszki

REKLAMA

Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy. Przekładamy do miski i troszkę solimy. Pietruszkę, marchewkę oraz pora myjemy, kroimy w plasterki. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy, drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy pokrojone warzywa oraz ziemniaki. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz do smaku. Gotujemy na średnim ogniu około godziny, tak aby warzywa były miękkie. Następnie dodajemy pomidorki i gotujemy jeszcze około 10 minut. Przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki.

REKLAMA

Dodaj komentarz

  Ustaw powiadomienia  
Powiadom o